Συζητήσεις με ανθρώπους του κρασιού & της γαστρονομίας

Πάρις Σιγάλας  μέρος 1ο 

Πάρις Σιγάλας, συνέντευξη.

Οινοποιός

Ιδιοκτήτης του Κτήματος Σιγάλας 

Η προσωπική μου άποψη είναι πως το αμπελοτόπι της Σαντορίνης, αντέχει να βγάλει έναν ερυθρό οίνο που να φέρει το όνομα Σαντορίνη. Διίστανται οι απόψεις και είναι σεβαστές. Το Μαυροτράγανο είναι τόσο καλή ποικιλία, που δεν θα υποβαθμίσει το αμπελοτόπι της Σαντορίνης. Αντιθέτως θα το κάνει να φαίνεται πιο σύνθετο και πιο πλούσιο.

Πάρις Σιγάλας  μέρος 2ο

Πάρις Σιγάλας, συνέντευξη.

Οινοποιός

Ιδιοκτήτης του Κτήματος Σιγάλας 

Με τέτοια εικόνα -αμπέλια και σπίτια μαζί-  δεν μπορούμε να μπούμε στην elite αγορά του εξωτερικού. Πρέπει να έχουμε έναν αμπελώνα όπως είναι στα σπουδαία αμπελοτόπια του κόσμου. Να σταματήσουμε αυτή τη καταστροφή που γίνεται και να προχωρήσουμε στη δημιουργία του νέου αμπελώνα που θα απαγορεύεται εκεί να χτίζονται σπίτια. Αυτό είναι το μεγάλο αίτημα.

Στέλιος Κεχρής

Στέλιος Κεχρής, συνέντευξη.

Οινοπαραγωγός  & Οινολόγος

Επικεφαλής της Οινοποιίας Κεχρή

 

Πρόεδρος της ενωσης

"Οίνοι Βορείου Ελλάδος" 

Το κρασί το θέλεις για να περάσεις καλά με την παρέα σου, να διαλογιστείς, να φιλοσοφήσεις. Όταν λοιπόν θες να κάνεις όλα αυτά, θες να ξέρεις και ποιος είναι από πίσω από αυτό. Ποιός το παράγει; Ποιά είναι η φιλοσοφία του; Θέλεις να σου πει την ιστορία του. Να ζήσεις μια οινική εμπειρία.

Γι' αυτό είναι Θεικό προιόν!

Κωνσταντίνος Βρυνιώτης

Κώστας Βρυνιώτης, συνέντευξη

Οινοποιός

Ιδιοκτήτης του Οινοποιείου Βρυνιώτη

Υπάρχουν κάποιοι που χαλάνε τη “πιάτσα”, γιατί προβάλλουν το κρασί ως eliteστικο προιόν με τις υπερβολικές εκφράσεις γευσιγνωσίας. Έχουν εντάξει το κρασί σε μία κάστα ανθρώπων μεταξύ τους, οι οποίοι και καταλαβαίνονται, αλλά το έχουν πάρει από το τραπέζι του Έλληνα.

Πιστεύω πως κανένας οινοποιός δεν έχει αρωματίσει το κρασί του με άρωμα νερού Ιμαλαίων ή αλάτι Χαβάης. Θα πρέπει να εκπαιδεύσουν τον Έλληνα να βάλει ένα καλό εμφιαλωμένο κρασί, έστω και επώνυμο ασκό, στο σπίτι του.