top of page
image01.jpg
image02.jpg
image03.jpg
image04.jpg
image05.jpg
image06.jpg
image07.jpg
image08.jpg
image09.jpg
image10.jpg
image11.jpg
image12.jpg
image13.jpg
image14.jpg
image15.jpg
image16.jpg
image17.jpg
image18.jpg
image19.jpg
image20.jpg
image21.jpg
image22.jpg
image23.jpg
image24.jpg
image25.jpg
image26.jpg
image27.jpg
image28.jpg
image27.jpg
image30.jpg
image31.jpg
image32.jpg

Γεννήθηκα το 1975 στη Σκόπελο.

Από το 1989 άρχισα να εργάζομαι τα καλοκαίρια ως σερβιτόρος σε εστιατόρια του νησιού. Είχα την τύχη να εργαστώ σε μερικά από τα καλύτερα που είχε η Σκόπελος τότε.

Από τη συνεργασία με πολύ αξιόλογους επαγγελματίες του χώρου, άρχισα να αποκτώ πολύτιμες εμπειρίες δίπλα τους.

Ανέκαθεν μου άρεσε η επαφή με τους ανθρώπους και έτσι ο συγκεκριμένος κλάδος με ''τράβηξε'' αμέσως.

Όλες αυτές οι εμπειρίες είχαν ως αποτέλεσμα η ειδικότητά μου στο στρατό, να είναι μάγειρας και να τελειώσω την ''στρατιωτική σχολή μαγείρων'' στο Γύθειο αποκτώντας πιστοποίηση με τη μορφή πτυχίου.

Τη θητεία μου την έκανα σε 2 λέσχες αξιωματικών, έχοντας την ευθύνη σε 4 δεξιώσεις υψηλών προσώπων, αποσπώντας 2 τιμητικές άδειες.

Μετά το στρατιωτικό, εργάστηκα στην αναπτυξιακή επιχείρηση του δήμου Σκοπέλου. Ταυτόχρονα ξεκίνησα να διαβάζω και να ενημερώνομαι για την Ελληνική Μεσογειακή κουζίνα, τις νέες τάσεις της gourmet κουζίνας και άρχισα να ασχολούμαι εντατικά με την αναζήτηση των τοπικών προϊόντων.

Το 1999 παρακολούθησα σεμινάρια στην Αθήνα με θέμα την ''εστιατορική τεχνική'' και απέκτησα βεβαίωση σπουδών.

Το 2003 μετακόμισα στην Πάτρα και εργάστηκα σε piano-restaurant από τα πιο κλασικά της πόλης. Αναλαμβάνοντας ο χώρος και δεξιώσεις, ήρθα σε επαφή με μαζικές εκδηλώσεις.

Είχα την τιμή να έχω εργοδότες, διευθυντές, προϊσταμένους και συναδέλφους, σπουδαίους ανθρώπους και άριστους γνώστες του αντικειμένου.

Εργάστηκα σε cafe ως barman, σε bar ξενοδοχείων και σε cafe-restaurant.

Το 2005 παρακολούθησα σεμινάρια του Ε.Φ.Ε.Τ με θέμα την ''υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων'' και απέκτησα πιστοποιητικό.

Από το 2005 και μετά, έχω εργαστεί ως προϊστάμενος του χώρου εστίασης (F&B) σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, restaurant manager και διευθυντής σε αίθουσα εκδηλώσεων.

Είχα την ευθύνη οργάνωσης, σε πάνω από 180 κοινωνικές εκδηλώσεις και δεξιώσεις, όπως παράθεση επίσημου δείπνου Προέδρων Δημοκρατίας, επίσημων πολιτικών προσώπων, επίσημων καλεσμένων διεθνών Προέδρων Δημοκρατίας και Πρεσβευτών, αθλητικών ομάδων, με κυριότερες την εθνική ανδρών ποδοσφαίρου Ελλάδας, Ιαπωνίας και Κύπρου. Την ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, μπάσκετ του Παναθηναϊκού και την Ολυμπιακή ομάδα στίβου της Γιουγκοσλαβίας. Δεκάδες συνέδρια μεγάλων εταιριών όπως Βιανέξ, Coca cola, Αθ.ζυθοποιία, Shell, Praktiker, L'Oreal κ.α και πολλές γαμήλιες δεξιώσεις.

Στρωσίματα τραπεζιών μου και διακοσμήσεις χώρων, έχουν γίνει διαφημιστικά έντυπα επιχειρήσεων εστίασης και έχουν φωτογραφηθεί από αρκετά περιοδικά, με πιο γνωστά, το ένθετο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα ''big fish'' και το Voyager.

Το 2010 ταξίδεψα στην Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσω πρόγραμμα με την μορφή σεμιναρίου, του ''Culinary institute of New York restaurant'' στο Long Island. 

Μαζί με την τεράστια εμπειρία σε εργασιακό και σε επίπεδο φιλοσοφίας ζωής, απέκτησα και ''seminar certificate'' ως head waiter & wine waiter.

 

Την ίδια περίοδο, ξεκίνησα την κατασκευή του προσωπικού μου ιστότοπου www.beltzenitis.com όπου αποθηκεύω τις απόψεις μου σε θέματα κρασιού και γαστρονομίας, από την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια.

Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, δραστηριοποιήθηκα επί το πλείστων στη Σαντορίνη και την Αθήνα, αναλαμβάνοντας την διοίκηση, την υποστήριξη και τις δημόσιες σχέσεις εστιατορίων και οινοποιείων. Ταυτόχρονα, ξεκίνησα να ασχολούμαι εντατικά με το ελληνικό κρασί και τον ελληνικό αμπελώνα.

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της πολύχρονης διαδρομής μου στα δρόμενα της ελληνικής γαστρονομίας, ήταν η πρόσκλησή μου το 2018, να συμμετάσχω στην οργανωτική διαδικασία του 1ου Παγκόσμιου Συνέδριου Ελληνικής Γαστρονομίας, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η επιλογή μου ως ομιλητή στις εργασίες του και η απονομή διπλώματος και μεταλλίου ως υποστηρικτή της ελληνικής γαστρονομίας και των προϊόντων της.

​Σήμερα αναλαμβάνω τη διοίκηση, την οργάνωση, την εποπτεία και τις δημόσιες σχέσεις κάθε επισιτιστικής επιχείρησης, καθώς και την λειτουργία της κάβας τους, ως Restaurant Manager – Sommelier.

 

Είμαι μέλος των Dreaters.com, της διαδικτυακής πλατφόρμας, όπου μαζί με άλλους καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, προτείνουμε τους κορυφαίους 100 γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας κάθε χρόνο. Αρθρογραφώ σε αρκετά blog σχετικά με την γαστρονομία και το κρασί, συνεργάζομαι με φορείς για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και προωθώ το ελληνικό εμφιαλωμένο κρασί.

διαβάστε το βιογραφικό εδώ

bottom of page