Άβδηρος ροζέ Βουρβουκέλη

Εσοδεία : 2011

Ποικιλιακή σύνθεση : Παμίτι 85% - Syrah (Σιρά) 15%

Τύπος : Ημίξηρος ροζέ

Κατηγορία : Π.Γ.Ε  Άβδηρα  (Ξάνθη)

Αλκοόλ : 12%

Προτ/μενη θερμ/σια σερβ/τος : 9 - 11 C

Έτος δοκιμής : 2013

 

 

ΟΨΗ

Ζωηρής έντασης βαθύ χρώμα κερασιού, με τριανταφυλλένιες ανταύγειες και απαλό ροζ τελείωμα. Δάκρυα πυκνά αλλά πολύ λεπτά και δυσδιάκριτα, απόρεια του αλκοόλ του στα 12 %.

 

 

ΑΡΩΜΑ

Έντονο άρωμα σε ηρεμία που θυμίζει ώριμο αγριοκέρασο. Εκρηκτικά αράματα με ανάδευση στο ποτήρι, από πλήθος κόκκινων φρούτων (κεράσι, φράουλα, φραγκοστάφυλο) και υπέροχες νύξεις από ροζ και κόκκινο τριαντάφυλλο. Με την αναπνοή του κρασιού και την οξυγόνωση, έρχονται μνήμες από καραμέλα βουτήρου. Ελάχιστο αλκοόλ στη “μύτη”, άψογα ισορροπημένο με το μπουκέτο φρούτων.

 

 

ΓΕΥΣΗ

Συγκλονιστικό!

Εκπληκτική επίθεση φρούτου στο στόμα που μέχρι να καταλάβεις ακριβώς τι συμβαίνει, η χαρισματική οξύτητά του έρχεται να την ισορροπήσει ονειρικά. Γεμάτο, καλοδομημένο και με συμπυκνωμένο σώμα, χαρίζει μια βελουδένια αίσθηση στον ουρανίσκο και μια χαρακτηριστική καραμελωμένη επίγευση.

 

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ

Μόνο του ως απεριτίφ

Φρουτοσαλάτες

Ελαφριά πιάτα

Πλούσιες σαλάτες

 

ΕΥΡΟΣ ΤΙΜΗΣ

8,30 – 9,00

 

ΣΧΟΛΙΟ

Από τα πιο χαρισματικά ροζέ. Υπέροχο φρούτο, ημίξηρος χαρακτήρας και τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και οξύτητας. Το 2011 από τις πιο απολαυστικές του χρονιές. Προλάβετέ το όσο υπάρχει ακόμα.

 

 

 

 

Επιστροφή