Νεμέα Ν, Ρεπάνη

Παραγωγή : 2008

Ποικιλιακή σύνθεση : Αγιωργίτικο 100%

Τύπος : Ερυθρός ξηρός

Κατηγορία : Π.Ο.Π Νεμέα

Αλκοόλ : 13%

Προτ/μενη θερμ/σια σερβ/τος : 15 - 18 C

Έτος δοκιμής : 2013

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Από επιλεγμένους αμπελώνες από τις περιοχές Κούτσι και Αρχαία Νεμέα.

Το κρασί παλαίωσε σε βαρέλια, γαλλικής δρυός, για 12 μήνες.

 

ΟΨΗ

Ζωηρής έντασης πορφυρό χρώμα, με ροδαλές ανταύγειες και κεραμιδί τελειώματα. Χαρακτηριστηκά, έντονα δάκρυα, λεπτά και κομψά και σχεδόν πυκνή ρευστότητα.

 

ΑΡΩΜΑ

Αρκετά αρωματικό μπουκέτο από ώριμα κόκκινα του δάσους, βανίλια, καπνός και πικάντικα μπαχαρικά. Με ανάδευση, ο αρωματικός χαρακτήρας της μαρμελάδας, “ξυπνά” ύστερα από την 12μηνη παραμονή στο βαρέλι και την 5ετή στο μπουκάλι, χαρίζοντας στο μπουκέτο αρωμάτων του, τα επίθετα πολύπλοκο και φρουτώδες. Με την ανάσα στο ποτήρι, σε όλον αυτόν τον πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα, έρχεται να προστεθεί το άρωμα του ξύλου βαρελιού, που μαζί με το ευγενέστατο αλκοόλ του, προσδίδουν μια κομψότητα και φινέτσα στο κρασί.

 

ΓΕΥΣΗ

Στο στόμα καταλαβαίνεις αμέσως ότι η 5ετία για το Αγιωργίτικο είναι νιότη. Ελαφρώς σφιχτό, αλλά με μαλακές και στρογγυλές τανίνες. Γλυκό υπερώριμο φρούτο στον ουρανίσκο, μεστή υφη, ανεβασμένα επίπεδα οξύτητας και καπνιστή επίγευση, αρκετά πικάντικη και μακρυά.

 

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ

Μπριζόλες μοσχαρίσιες

Χοιρινό με γλυκιά σάλτσα

Κεφτέδες με σάλτσα

Κίτρινα τυριά

 

 

ΕΥΡΟΣ ΤΙΜΗΣ

9,00 – 10,40

 

ΣΧΟΛΙΟ

Χαρακτηριστηκή οινοποίηση Αγιωργίτικου Νεμέας. Δεν σε απογοητεύει το “νεαρό” της ηλικίας του, αλλά σε μια 7ετία ακόμα θα σε διδάξει εμπειρίες.

 

 

 

 

Επιστροφή