top of page
Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου

Ονομασία : Μαλαγουζιά

Παραγωγός : Κτήμα Γεροβασιλείου

Παραγωγή : 2012

Ποικιλιακή σύνθεση : Μαλαγουζιά 100%

Τύπος : Λευκός ξηρός

Κατηγορία : Π.Γ.Ε. Επανομή (Θεσσαλονίκη)

Αλκοόλ : 13%

Φιάλη : 750ml

Πώμα : Φελλός

Προτ/μενη θερμ/σια σερβ/τος : 8 – 10 C

Άνοιγμα : 2013

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Από τον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος στην Επανομή Θεσσαλονίκης, έκτασης 560 στρεμμάτων. Σε μία περιοχή με πολύ ιδιαίτερο κλίμα (ήπιο χειμώνα, θερμό καλοκαίρι και πολύ υγρασία). Το έδαφος κατά κύριο λόγο αμμώδες, χωρίς να λείπουν όμως και τα σημεία με πηλώδη σύνθεση και ασβεστολιθικά πετρώματα. Κλασική οινοποίηση λευκού κρασιού σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ ποσότητα οινοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα.

ΟΨΗ

Μέτριας έντασης απαλό αχυροκίτρινο χρώμα με έντονα λεμονάτα παιχνιδίσματα και πράσινες ανταύγειες. Απαλή ρευστότητα και μικρά αλλά εμφανή δάκρυα.

ΑΡΩΜΑ

Πλούσιο αρωματικά σε ηρεμία, με το ώριμο μάνγκο να ξεχωρίζει, πασπαλισμένο με άνθη λεμονιάς. Μαγευτική πρώτη εντύπωση.

Με την ανάδευση ο αρωματικός του πλούτος εκτινάσσεται. Ένα πανέμορφο καλάθι με φρεσκοκομμένα φρούτα (αχλάδι, βερίκοκο, μάνγκο, πεπόνι, μπανάνα) με την φρεσκάδα της δροσιάς πάνω τους και στολισμένο με ένα ματσάκι βοτάνων (απαλό δυόσμο, γιασεμί, λεμονανθό και ένα τακ μαντζουράνας), σε κάνει να μην θες να πάρεις το ποτήρι από το ύψος της μύτης.

Αν τώρα σε όλο αυτό προσθέσουμε και τις αδιόρατες νότες του κίτρου και του ξύλου βαρελιού, καταλαβαίνουμε την αρωματική δυναμική αυτού του κρασιού.

ΓΕΥΣΗ

Στο στόμα πλούσιο και ζωηρό. Γεύση από λεμόνι (φρούτο και άνθη) με μια υποψία γλυκού ώριμου βερίκοκου. Η οξύτητα, που είναι ικανή να σου παγώσει το στόμα από την τσαχπινιά της δροσιάς της και η άξια αναφοράς ισορροπία με το γευστικό του αλκοόλ, δίνουν σ' αυτό το σοβαρά καλοδουλεμένο κρασί, με το υπέροχο σώμα, μια συγκλονιστική φρεσκάδα.

Τελειώνει όμορφα, λεμονάτα με μια πικρή αίσθηση βοτάνου που σε κρατάει αρκετά.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ

Λευκή γαριδομακαρονάδα

Πράσινες σαλάτες

Λευκά κρέατα με απαλές σάλτσες

Οστρακοειδή

Μόνο του ως απεριτίφ

ΕΥΡΟΣ ΤΙΜΗΣ

11,50 - 13,00 ευρώ

ΣΧΟΛΙΟ

Από το άνοιγμα της φιάλης καταλαβαίνεις ότι ο συγκεκριμένος οινοποιός δούλεψε πολύ πάνω σ' αυτή τη ποικιλία. Την έχει ανεβάσει σε άλλο επίπεδο. Κοινά αποδεκτό, αν όχι η κορυφαία έκφρασή της, σίγουρα μέσα στις τρεις κορυφαίες.

Πολύ αρωματικό και φρέσκο κρασί για άμεση κατανάλωση, χωρίς όμως να έχει ιδιαίτερο θέμα να την αφήσεις στην κάβα σου για κάνα δυο χρονάκια. Εξαιρετικό!!!

bottom of page