Συζητήσεις με ανθρώπους του κρασιού & της γαστρονομίας

Βαγγέλης Μπελτζενίτης

Βαγγέλης Μπελτζενίτης, συνέντυξη GTBB.

Συνέντευξη ως θεσμικός υποστηρικτής του ''Greek taste beyond borders'' στις 20/12/2017 προς τη διεύθυνση του "Greek taste beyond borders"

Η ελληνική γαστρονομία δεν έχει σύνορα.... το 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 είναι μια ευκαιρία εξωστρέφειας.

 

Βαγγέλης Γεροβασιλείου

Βαγγέλης Γεροβαιλείου Οινοποιός, συνέντευξη.

Οινοπαραγωγός  

Ιδιοκτήτης του Κτήματος Γεροβασιλείου & Συνιδιοκτήτης του Κτήματος Βιβλία Χώρα 

Που τη βάζεις τη Μαλαγουζιά όπου να ναι;

Σαν ποιότητα, σαν κρασί δεν θα σου ‘πει’ τίποτα. Οπότε, αν δεν έχουμε ποιότητα, βάζουμε και λίγο αρωματικό Μοσχάτο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν γέμισε ξαφνικά όλη η Ελλάδα Μαλαγουζιά. Κάτι δεν πάει καλά. Ένα μέρος φυτεύτικαν, ένα μέρος όμως είναι εικονικά κρασιά.

Απλά είναι τα πράγματα...

Αλέξανδρος Σακκάς  μέρος 1ο

Αλέξανδρος Σακκάς, συνέντευξη

Οινοκριτικός & Οινογράφος

Είναι μέλος της Ένωσης "Έλληνες Δημοσιογράφοι Οίνου" της "Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Οίνου" και της Γαλλικής "Οrdre des Coteaux de Champagne" (Τάγμα των Πλαγιών της Σαμπάνιας).

Νομίζω ότι το κρασί βρίσκεται σε ένα κρίσιμο και ίσως ντελικάτο σημείο και πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία αυτή η συγκηρία να γίνει επικίνδυνη. Ενώ από την μια έχει καταφέρει το κρασί σαν επαγγελματικός κόσμος, σαν οινοποιία, σαν περιοχές, είτε ονομασίας προελεύσεως, είτε σαν άλλες, να κάνει συνεχή ποιοτικά άλματα προς τα πάνω και να έχουμε εντυπωσιακά ελληνικά κρασιά, από την άλλη πάρα πολλοί άνθρωποι του κρασιού δεν αντιλαμβάνονται ούτε τον ανταγωνιστικό χώρο στον οποίο κινούνται, ούτε έχουν μια ρεαλιστική αντιμετώπιση της πραγματικότητας.

Αλέξανδρος Σακκάς  μέρος 2ο

Οινοκριτικός & Οινογράφος

Είναι μέλος της Ένωσης "Έλληνες Δημοσιογράφοι Οίνου" της "Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Οίνου" και της Γαλλικής "Οrdre des Coteaux de Champagne" (Τάγμα των Πλαγιών της Σαμπάνιας).

Όταν σ’αυτή την περίοδο της κρίσης κλείνουν τόσα περιοδικά και βγαίνει κάποιο καινούργιο που “προμοτάρει” το κρασί με τίτλο «το Chardonnay στο ντιβάνι της ψυχανάλυσης», ε τότε τι να πω;

Πρέπει να έχουμε μυαλό ανεκδιήγητου ατόμου ή νοητικά λειψού!

Το Chardonnay στο ντιβάνι της ψυχανάλυσης;

Με συμμετέχοντες στη “γευσιγνωσία” ηθοποιούς και παρουσιάστριες της τηλεόρασης; Πόσο lifestyle πια; Έλεος!

Βαγγέλης Μπελτζενίτης

Go to link